Dünyada Tüm Sporların Aynı Coğrafya’da Yapıldığı Ülke: Türkiye...

Geleneksel sporlardan, modern sporlara, su sporlarından hava sporlarına... Zengin lokasyonlar, gelişen spor turizmi, genç bir ülke...

Medeniyetlerin, kıtaların buluştuğu şehir, 2012 Avrupa Spor Başkenti: İstanbul...

Tarih, kültür, sanat ve sporun başkenti. Medeniyetlere ve kültürlere köprü olan şehir.

Sanat ve Spor Aynı Sahada Buluşuyor...

Belgeseller, Uzun-Kısa Metraj Filmler, Sosyal Sorumluluk Filmleri, Kulüp-Federasyon Filmleriyarışıyor ve ulusal-uluslararası spor filmleri seyirci ile buluşuyor....

15 Haziran 2011 Çarşamba

Basından Haberler

Milliyet Gazetesinden Sina Koloğlu'nun kaleminden...



BU FESTİVALE ‘TELEGOL’ KATILIR MI?
23-25 Eylül tarihlerinde İstanbul’ da taptaze bir festival düzenleniyor; Spor Filmleri Festivali... Merkezi İtalya’ da bulunan ‘Uluslararası Spor Filmleri Federasyonu (FICTS) dünyada 108 ülkenin üye olduğu ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından desteklen bir organizasyon. Bu üyelerden biri olarak kendi festivalimizi yapacağız.
Uzun metrajli filmler ve belgesellerin yanı sıra bir de işin televizyon ayağı var. TV’lerde spor programları, şovlar vs. konularında da iddialı olanlar bu festivale katılabiliyor.
Aklıma ‘Telegol’ geldi. Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu’nun başrollerinde olduğu ‘Telegol’ü bu festivalde görmek isterim doğrusu.
İstanbul’dan sonrası Milano’ daki büyük finalde yarışmak. Festivalin genel koordinatörlüğüne spor üzerine belgeselleri ve filmleriyle tanınan (‘Holigan’ filmi mesela) Can Saraçoğlu getirilmiş.

12 Haziran 2011 Pazar

HİS Herkes İçin Spor Federasyonu Festival Komitesinde...



Türkiye'de sporun kitlelere ulaşmasında önemli bir rol oynayan Herkes İçin Spor Federasyonu HİS festival takımına katıldı. IOC ve FICTS'in yurtdışı festivallerinde özellikle ön plana çıkardığı ve önem verdiği tema: Herkes İçin Spor. Bu tema Uluslararası Spor Filmleri Festivallerinin temelini oluşturuyor. Bu tema üzerine organize edilen etkinliklerin başında Sokak Gösterileri, Şovlar, Spor Etkinlikleri ve birçok sportif aktivite geliyor. Amaç spor kültürünü kitlelere yaymak.


Balkan & Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Erdal Zorba: böyle önemli bir organizasyonun içinde ana karakter olarak yer almanın önemini vurgularken, Eylül ayında düzenlenecek festivalde His Federasyonu olarak birçok etkinliğe öncülük etmeyi amaçladıklarını bildirdi. Sporun kitlelere sevdirilmesi ve benimsetilmesinde Federasyonun dışında sanatçılara da büyük rol düştüğünü belirten Erdal Zorba: sağlıklı bir toplum oluşturabilmek adına spor ve sanatın aynı platformda yer alacağı bu festivale büyük önem veriyor. Şimdiden Federasyonumuza festival ailesi olarak hoşgeldiniz diyoruz.

7 Haziran 2011 Salı

Yarışmaya Başvurular Başladı...

1. Uluslararası Ficts İstanbul Spor Filmleri Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Film Yarışmasına Uluslararası ve Ulusal başvurular başladı...

Eserler 8 ayrı kategoride yarışacaklar:
1- Olimpik Oyunlar ve Olimpik Ruh Temalı Filmler
2-Belgesel Filmler
3-TV Şovu, Spor Programı, Talk Show ve Eğlence Programları
4-Spor Kulübü ve Federasyon Filmleri
5-Uzun Metraj Filmler
6-Spor Reklamcılığı (Ticari ve Sosyal Filmler)
7-Animasyon ve Kısa Filmler
8-Sosyal Sorumluluk Filmleri

Son Katılım Tarihi: 30 Ağustos 2011
Başvuru formu için: http://sporfilmfest.blogspot.com/p/festival_05.html

Tüm katılımcılara başarılar dileriz.








3 Haziran 2011 Cuma

Tümay Özokur Casting Festival Komitesinde


Türkiye'nin ilk ve en büyük oyuncu ajansı olan Tümay Özokur Casting festival komitesinde.
Tümay Özokur koordinatörlüğünde güçlü bir ekip ile festivalde yer alan ajans yıllardır sektörde kazandıkları tecrübeleri ile büyük başarılara imza atıyor. Festival kapsamında birçok sanatsal aktiviteye ve organizasyona imza atacak Tümay Özokur: Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan böyle büyük bir uluslararası organizasyonun çok önem taşıdığına inanıyor. Sanatçıların sadece meslekleri ile değil aynı zamanda sporcu kimlikleri ile de ön plana çıkması gerektiğini söyleyen Özokur, sporu sevdirmek ve yaymak için sanatçılara önemli görev düştüğünü vurguluyor.

FICTS Başkanı İncelemelerde Bulunmak Üzere İstanbul'u Ziyaret Etti

FICTS (Uluslararası Spor Filmleri Federasyonu) Başkanı Prof. Franco ASCANI incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'u ziyaret etti.
Ziyaretinin 1. günü MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ın onuruna verdiği yemeğe katılan Ascani, 2. gün bir basın toplantısı düzenleyerek festival hakkında bilgi verdi. IOC nin desteklediği Dünyanın en geniş kapsamlı tek Spor Filmleri Festivali olan FICTS Festivalinin Türkiye de düzenlenmesin büyük önem taşıdığını vurgulayan Ascani daha sonra festivalin düzenleneceği alanları ziyaret etti. Özellikle Gala Töreninin düzenleneceği Aya İrini Müzesinden çok etkilenen Ascani, festivalin sadece sanata ve spora katkısının olmayacağını aynı zamanda turizme ve ülkemizin tanıtımına da büyük etkisi olacağını vurguladı. Düzenlenen yemeğe: Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür A.Ş., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İtalyan Kültür Merkezi, Technogym, Tümay Özokur Casting, Akfa Teknoloji yetkilileri dışında birçok basın mensubu, sporcu ve sanatçı katıldı.









2 Haziran 2011 Perşembe

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için Olimpiyat Meşalesi Atina'dan Alındı


23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın meşale Atina'da düzenlenen törenle alınarak Trabzon'a yola çıkarıldı.

İlk olimpiyatların yapıldığı Panathenaic Stadyumu'nda yapılan törene Olimpiyat Marşı'nın okunması ile başlandı. Daha sonra Avrupa Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Kikis Lazaridis konuştu.

Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sypros Capralos da, EOC'nin organizasyonu olan organizasyonun gençleri dostluk ve fair play ortamında yarıştırıp, kaynaştıracağını belirterek, "Bu gençler Trabzon'da yeni dostluklar edinecekler. Burada yakılan meşale Trabzon'da ışık verecek. Bu meşale Trabzon'dan dünyayı aydınlatacak" diye konuştu.

Daha sonra ellerindeki zeytin dalı ve meşale ile olimpiyat geleneğindeki dua sahnesi canlandıran genç kızlar tarafından meşale yakıldı. Yakılan meşale de Yunanlı sporcu Leftezis Theoolozou tarafından, Türk sporcusu Sevda Hanım Seyis'e teslim edildi. Sevda Hanım Seyis,meşale ile kısa bir koşu yaptı. Ardından Trabzon'a getirelecek meşale ateşi Yunanistan Milli Olimpiyat Komitesi başkanı Capralos tarafından Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teslim edildi.

EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker tarafından Yunanistan MOK başkanı Capralos'a, Trabzon'un özel tanıtım hediyelerini verdi.

Törene katılan Uluslararası Spor Filmleri Federasyonu Türkiye Başkanı Yönetmen Can Saraçoğlu: -Sporla ilgili böyle bir tarihi mekanda, böyle bir seremonide bulunmak ve Türk heyetine dahil olmak büyük bir gurur ve onur verici bir an. Türkiye sporda büyük projelere imza atıyor ve bizlerde buna şahit oluyor ve belgeliyoruz. Trabzon 2011 de bunlardan en önemlisi. Tüm emeği geçenlerin eline yüreğine sağlık.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİLEN BARSELONA FİLM FESTİVALİNE KATILDIK

Barselona'da düzenlenen Uluslararası Ficts Spor Filmleri Festivaline Türkiye'yi temsilen katıldık. Festival kapsamında Dünyanın en iyi spor filmlerinin gösterimleri, konferanslar, çalıştaylar ve gala düzenlendi. Barselona FICTS festivalinin 1. ayağı, daha sonra 12 ülkede düzenlenecek festival 23-25 Eylül tarihlerinde İstanbul'a gelecek ve final ayağı Kasım ayında İtalya'da düzenlenecek. FICTS ailesine yeni üye olan Türkiye'yi tanıtmak adına verimli bir ziyaret oldu. İstanbul'da görüşmek üzere...




1 Haziran 2011 Çarşamba

OLYMPIAN BARCELONA: TV, SİNEMA VE SPOR AYNI SAHADA

Barselona (İspanya). “BCN Sport Film - Barcelona Uluslararası FICTS Festivali”
Soldan: Fundació Barcelona Olímpicayöneticisi Juli Pernas , İspanyol Olimpik Komite Başkanı Alejandro Blanco ,
Prof. Franco Ascani FICTS Başkanı, Gabriel Arranz i Herreo Gerent
 
Daniel Von Aarburg yönetmenliğinde ve Maximage Filmproduktion GmbH (İsviçre) yapımcılığında-
“Hugo Koblet: pédaleur de charme”(1950’de Giro d’Italia’nin birincisi) videosu ikinci “BCN Sport Film
- Barcellona Uluslararsı FICTS Festivali” nin galibi oldu.

Dünya çapında spor, sinema ve televizyon şampiyonası olan Ficts Film Festivali çerçevevesinde
düzenlenen festival ‘Ajuntament de Barcelona Barcelona Institut Esport and Nikita Distribution’ ile
işbirliği içinde, Fundació Barcelona Olímpica tarafından “Museu Olimpic i de l'Esport Joan Antoni
Samaranch’ ödüllerinin kazanılmasıyla sonlandırıldı.

Spor ve sinemanın saygın kişiliklerinin katıldığı ‘Ödül Seromonisi’ esnasında Prof. Dr. Ascani’ye
İspanya Olimpiyat komitesi başkanı Dr Alejandro Blanco tarafından “Excellence Guirlande d’Honneur”
ödülü verildi.

Federació Catalana de Ciclisme’in başkanı Carme Mas kazanan film adına, Ajuntament de
Barcelona’nın danışmanı Maite Fandos’tan “Amfora Ciutat de Barcelona” yı aldı. Jürinin özel ödülü
Andy Muschietti tarafından yönetilen“Nostalgia en la mesa 8” (Toma 78 - Argentina) videosuna
verildi.

20 ülkeden gelen 79 video arasından seçilen Uluslar arası FICTS Festivali kazananları, 28 0cak- 2
Kasım tarihleri arasında Milano’da Dünya çapında yapılacak olan Seçimlere katılacak. BNC Sports Film
kazananlarının tüm listesine www.sportmoviestv.com/bcnwinners linkinden ulaşabilirsiniz.

Katılım ve içerik Başarısı, ESPN Emea (Esther Calatayud koordinatörü, Barbara Destefanis
organizatörü) ile işbirliği içinde organize edilen Atölyeyi spor programlama Finansmanı: özel ve kamu
kaynaklarını kaydetti.

Gezici atölyelerde bulunan 23 kişi -bölüme sinema ve spor alanında nitelikli kişilerin alındığı
- üreticiler için farklı finansman (özel veya kurumsal) potansiyel kaynaklarını analiz etmeye,
bu tip ürünlerin hedef kitlesi hakkında daha fazla bilgi edinerek ve yeni teknolojilerin
getirdiği yeni fırsatlara ve zorluklara bakarak farklı potansiyel kaynaklarını analiz etmeye odaklanmıştır.

FICTS Başkanı Prof. Franco Ascani - tanıtıcı raporunda - arasında pazarlık hakları prosedürleri,
yeni teknolojilerin etkisi, hazır yapım talebi içeriği, vb olan cine-televizyon hakları pazarının
işleyişi üzerinde ( raporun tamamına göz atın) yoğunlaşmıştır.

Barcelon’nın atölyesi Orta Doğu, Asya Avrupa'da spor hakları için yeni bir pazar
keşfi "başlığı ile, Can Saraçoğlu tarafından düzenlenen" 1. İstanbul Uluslararası FICTS
Festivali "çerçevesinde (24 Eylül) Türkiye'de devam edecek dört randevunun ilkiydi ”.

Üçüncüsü İtalya’da(30 Ekim) olan "Milano Uluslararası FICTS Spor Film & TV" Festivali
sırasında, FICTS Dünya Kongresi aracılığıyla, en sonuncusu Katar'da olan daha önceki toplantıların önerileri ve durumu ele alındı.

FICTS başkanı Profesör Ascani- Cataluña’da kaldığı sırada- Fundació Barcelona Olímpica'nın yöneticisi
Dr Juli Pernas ve İspanyol Olimpik komitebaşkanı Dr Alejandro Blanco ile birlikte, "BCN spor
filmleri’nin sonraki baskısının, –beklenen Barcelona Uluslararası FICTS Festivali- 12 aralık 2012 de
Madrid ‘de yapılacak İspanyol Olimpik komitesinin yüzüncü yıl dönümü ve Barcelona Olimpiyatlarının
20 yıllık kredisinin diğer kutlamaları arasında (1912 — 2012) ana hatlarını çizdi.