Dünyada Tüm Sporların Aynı Coğrafya’da Yapıldığı Ülke: Türkiye...

Geleneksel sporlardan, modern sporlara, su sporlarından hava sporlarına... Zengin lokasyonlar, gelişen spor turizmi, genç bir ülke...

Medeniyetlerin, kıtaların buluştuğu şehir, 2012 Avrupa Spor Başkenti: İstanbul...

Tarih, kültür, sanat ve sporun başkenti. Medeniyetlere ve kültürlere köprü olan şehir.

Sanat ve Spor Aynı Sahada Buluşuyor...

Belgeseller, Uzun-Kısa Metraj Filmler, Sosyal Sorumluluk Filmleri, Kulüp-Federasyon Filmleriyarışıyor ve ulusal-uluslararası spor filmleri seyirci ile buluşuyor....

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Türk Sporu İçin Yeni Bir Spor Belgeseli Daha...






Trabzon'da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için Yönetmen Can Saraçoğlu ve ekibi tarafından 15 bölümlük belgesel film hazırlanıyor.




Türkiye'de Spor Belgeselciliğinin önemi gün geçtikçe arttarken, üretilen filmlerin kalitesi de aynı derecede yükseliyor. Türk Sporu son yıllarda çok büyük projelere imza atıyor. Düzenlenen uluslararası organizasyonların yanı sıra kazanılan başarılar Türk Sporunu taçlandırıyor. Bu yükselme sürecinde televizyonculara ve medyaya büyük görev düşüyor. Türk Sporunu En İyi Şekilde Tanıtmak... Bunun da yolu etkili ve kaliteli üretimden geçiyor. Saraçoğlu Prodüksiyon tarafından HD Formatta, yüksek teknolojik ekipman ve 21 kişilik bir ekiple hazırlanan belgesel aynı zamanda Uluslararası Spor Filmleri Festivalinde ve Uluslararası festivallerde gösterilecek.
Yönetmen Can Saraçoğlu: Ulusal ve uluslararası birçok sportif organizasyonda ekibimle görev aldım ama Trabzon'un ayrı bir güzelliği var. Sadece spor şehri olmasının ötesinde, tarihi ve doğası büyüleyici. Tesisler çok modern, halkımız çok sıcakkanlı, tabiat bir harika. Kısacası Trabzon hazır. Başta Genel Koordinatörümüz Nihat Doker ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür eder, yoğun, yorucu ama bir o kadar heyecanlı geçen yolculuklarında başarılar dilerim.